Popüler Yayınlar

20 Kasım 2015 Cuma

Psikolojik Bunalım

            PSİKOLOJİK BUNALIM !
Önceden yapılan işlerden ve aktivitelerden zevk almamak,Gençlerde duygu değişiklikleri görülmesi, çabuk sinirlenmek,Her gün sürekli kendini üzgün hissetmek, çökkünlük hali, (çok uyuma, uyku arasında sık sık uyanma, uykusuzluk çekme ya da az uyuma),Bir işe motive olamamak, dikkatin çabuk dağılması, huzursuzluk Kendini işe yaramaz, değeri olmayan biri olarak görmek, ölmeyi düşünmek,Vücudun işlevlerinin azalması, cinsel isteksizlik, yorgunluk hisleri,Geçmişi ve geleceği düşündüğünde karamsar olmak, yaptıklarından kendini sorumlu tutmak İntihar etmeyi düşünmek ve planlamak bunlar psikolojik bunalım belirtileridir.Hepsi değil bir kaç tanesi bile olsa psikolojik bunalımda olabilirsiniz.Peki bu psikolojik bunalımdan nasıl kurtulurum.

Olayları abartmadan ciddiye almak: Bu gibi durumlarda en doğru yaklaşım, bu olayı abartmamak ve yok saymamak olacaktır. Bir duruma bunalım demek için sadece merak yetmez. Bunun yanında bu olaydan çıkış için yollar aranmalıdır. İnsanların farklı yapılarda olması sorunlarla baş etmek için ve yeniliklere karşı uyum sağlamada önemli bir etkendir. Baskın kişilik yapısına sahip olan, başkalarına bağımlı yaşayan, yardım alma eğilimi gösteren, cinsiyet ve yaş etkenleri bunalım oluşturan etkenler içinde yer alır. Bireysel farklılıklar bunalım karşısındaki tutum ve davranışları etkileyen sebepler arasındadır. 



Yaşanan olaylar nedeniyle kendini deli saymamak: İnsanlar olaylar karşısında zorlandığında, yaşam kalitesini düşüren etkiler aldığında bir psikoloğa gitmeyi sorun haline getirirler. Bu kişinin kendinin deli yerine konmasından çekindiği içindir. Ancak bu düşünceler bu olaylardan kurtulmanıza etkili olmaz. Çünkü gerçekten deli olan bir kişi, zaten kendiliğinden bir uzmandan destek almayı istemez.

Sebatsız davranmamak: Bunalım etkilerinden kurtulmak için, öncelikle sabırlı olmak gerekir. Uygulanan tedavi sırasında ilaçların kullanımı ve terapilerin yapılması diğer rahatsızlıklara göre daha uzun bir süreç içerir. Bu yüzden sabırlı olmak sizleri bunalım etkilerinden kurtaracaktır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder